De ce avem nevoie de plafoane din gips-carton?

In prezent, produsul cel mai des utilizat la nivel mondial in constructia si reconstructia plafoanelor il reprezinta placile din gips-carton. Chiar daca au fost introduse pe piata, in forma lor actuala, inca din anii ’40, placile din gips-carton s-au mentinut de-a lungul timpului drept cea mai populara alegere a constructorilor pentru plafoane.

De ce avem nevoie de plafoane din gips-carton?

Acestea sunt montate din diverse motive insa sporirea valorii estetice a spatiului, aspectul practic si securitatea sunt in mod clar principalele argumente. Dar daca in calitate de proprietar care doreste sa-si renoveze spatiul de locuit, de investitor care cauta un design unic ce nu necesita un cost mare sau de constructor care se gandeste mai mult la economia de timp, tot mai aveti dubii, permiteti-ne sa facem cateva precizari.

  • Simplu de montat Montarea placilor din gips-carton este, de obicei, un proces usor. Placile sunt usoare si sigur de manipulat in timpul ridicarii si fixarii in cadru, reducand riscul de vatamare. Este un proces de montaj curat, sigur si simplu.

  • Plafoanele din placi din gips-carton mascheaza

In cazul multor locuinte majoritatea instalatiilor electrice si a tevilor de apa si canalizare sunt incastrare in pardoselile de beton. Daca instalati aer conditionat trebuie puse alte conducte pe plafon. Iar daca mai adaugati si alte puncte de iluminat trebuie sa adaugati alte fire pe plafon. Astfel, plafonul e acoperit de tot soiul de fire electrice pentru ventilare si iluminat, de conducte pentru aparatele de aer conditionat si de tevi de apa si canalizare. Plafoanele false sunt folosite pentru a ascunde toate aceste lucruri.

  • Pret rezonabil

Daca bugetul dumneavoastra este redus, placile din gips-carton reprezinta alegerea perfecta. Acestea sunt accesibile dar in acelasi timp ofera un standard inalt de calitate pentru constructia plafoanelor.

  • Impact redus asupra mediului

Majoritatea producatorilor globali, printre care Etex in mod sigur, produc placi din gips-carton din resurse sustenabile si materiale reciclabile. De asemenea, placile asigura un mediu de viata foarte sanatos si nu contin substante chimice periculoase.

  • Rezistente la foc

Placile din gips-carton sunt facute din cristale ce contin o cantitate mica de apa. In timpul unui incendiu apa este „dispersata”. Astfel, contribuie la mentinerea unei temperaturi reduse, ceea ce incetineste raspandirea focului. Din acest punct de vedere, placile sunt un aliat de incredere pentru orice investitor industrial.

  • Actioneaza ca bariera pentru zgomote

Plafoanele din gips-carton contribuie la atenuarea acusticii unei incaperi, facand-o mai linistita. Aveti probleme acasa cu zgomotul de impact (produs de mersul incaltat sau de lucruri care cad pe jos…) de la vecinul de deasupra? Contactati-ne si va vom sfatui cum sa preveniti consecintele acestor actiuni.

  • Usor de reparat

Plafoanele din placi din gips-carton sunt usor de reparat in caz de deteriorare, chiar si in cazul unei scurgeri de apa de la instalatiile ascunse de deasupra. Nici macar nu trebuie sa cumparati unelte complicate. Sunt adaptabile, putand fi miscate sau transferate usor, ceea ce va permite sa faceti modificari ale amplasarii sau pentru renovare.

Vom publica in curand noul nostru Catalog de plafoane

Daca doriti sa aflati mai multe cu privire la acest subiect si cautati literatura de specialitate, avem o veste buna pentru dumneavoastra. Vom publica in curand noul nostru Catalog de plafoane, care va prezenta atat plafoanele clasice cat si pe cele rezistente la foc. Deceniile de experienta si cunostintele expertilor nostri vor fi prezente in acest catalog. Noua sisteme diferite, 90 de solutii, plafoane rezistente la foc (pana la EI 120) si plafoane clasice, cum sa preveniti lumina stralucitoare, sfaturi practice, un selector de placi din gips-carton, cum sa intretineti plafonul din placi din gips-carton… si multe altele. Suntem incantati la gandul ca vom impartasi aceste lucruri cu dumneavoastra, in asteptarea multor cereri privind plafoanele interesante si performante pe care ni le-ar putea aduce viitorul.

De ce avem nevoie de plafoane din gips-carton?
< Back

 

 

Soluţii inovatoare, inteligente și eficiente

Partener de încredere

Construcţii sustenabile