Gips carton rezistent la impact la Scoala 195

Placa din gips carton LaDura a fost cheia unui proiect interesant de anul trecut: constructia salii din sport ce deserveste Scoala Hamburg nr.195 din Bucuresti.
In cadrul acestui obiectiv s-au executat numeroase lucrari din gips carton, dintre care amintim realizarea zonelor de vestiare, compartimentarea lobby-ului insa provocarea a venit din partea placarilor ale peretilor perimetrali care trebuie sa fie rezistenti la impact.

Gips carton rezistent la impact la Scoala 195

Daca pentru primele doua tipologii de spatii s-au folosit sisteme gips carton standard (pereti despartitori (de compartimentare) clasici, tavane false (plafoane suspendate) simplu placate, placari, scafe, etc) pentru cel de-al treilea a fost nevoie de un sistem special capabil sa reziste la socurile mecanice repetate (loviri cu mingi sau diverse obiecte), si la umezeala excesiva din zona bazinului de inot. De asemenea, trebuia sa asigure un sistem de compartimentare compatibil cu peretii perimetrali (inaltimea acestora ajungand la 8m).

Gips carton rezistent la impact la Scoala 195

Pentru acest tip de sistem s-a optat pentru o placare cu structura din profile metalice NIDA Metal conectata de suportul portant cu vicluri metalice insa componenta cea mai importanta a fost placa LaDura.

Acest tip de placa din gips carton are un invelis puternic aditivat si insertii de fibre lemnoase, fapt ce ii confera mai multe avantaje: rezistenta sporita la socuri mecanice (duritate Brinell >35 N/mm2), absorbtie redusa de apa si rezistenta la expunerea la umiditate (clasa de absorbtie a apei H1). Aceasta placa de tips carton este clasificata din punct de vedere al standardului EN 520 cu indicativele DEFH1IR. Astfel, exigentele impuse de obiectiv au facut ca folosirea acestui produs sa fie ideala.

Gips carton rezistent la impact la Scoala 195

Asadar, proiectul salii de sport a scolii 195 a beneficiat de toate beneficiile oferite de placa LaDura:

  • montajul simplu, tipic placilor clasice din gips carton
  • timpul redus de instalare
  • greutatea redusa fata de placile pe baza de ciment
  • abaterile dimensionale mici din contractie sau dilatare
  • rezistenta la umiditate excesiva
  • rezistenta la socuri mecanice

Pentru alegerea placii potrivite nevoilor oricarui proiect folositi meniul site-ului nostru, sau contactati direct Departamentul Tehnic Siniat.

Gips carton rezistent la impact la Scoala 195
< Back

 

 

Soluţii inovatoare, inteligente și eficiente

Partener de încredere

Construcţii sustenabile