Mergi la:

Peretii despartitori din gips carton

Comparativ cu peretii interiori traditionali, peretii despartitori cu greutate redusa ofera numeroase avantaje, atat in procesul de constructie, cat si pentru confortul ulterior. Permit o impartire rapida si mai putin costisitoare a spatiului. Acest tip de pereti se monteaza usor si se evita timpul de uscare prelungit. In spatiul dintre placile de gips carton ale peretelui se pot introduce foarte usor materialul izolant sau instalatiile, nefiind necesare decupaje speciale. Acesti pereti de compartimentare pot avea o greutate de pana la 50 kg / m² si pot fi instalati pe orice constructii portante. In plus, se pot demola usor cand este necesara reconstructia.

Avantajele unui perete despartitor din gips carton:

 • Performanta - gama variata de placi iti permite sa alegi cea mai buna solutie pentru diferite nevoi: izolare fonica, rezistenta la umezeala, confort termic etc.
 • Timpul redus de constructie, inclusiv timpul de uscare, comparativ cu peretii traditionali
 • Flexibilitate - spatiile sunt usor de recompartimentat, remodelat
 • Economie de spatiu multumita grosimii reduse
 • Greutate redusa cu cerinte reduse privind statica
 • Cost redus pentru constructie, renovare, reconstructie
 • Posibilitati de proiectare versatile, atat pentru elemente de design cat si pentru solutii individuale.

Componentele peretilor despartitori

 • Cadru: realizat din profile metalice: profile de ghidaj (ex. UW) si profile montanti (ex. CW)
 • Material izolant: vata minerala se utilizeaza pentru umplerea cavitatii dintre profilele metalice pentru a obtine o izolare fonica si termica mai buna
 • Placi: unul sau doua straturi de placi de gips carton pe fiecare parte. Placarea dubla se utilizeaza pentru a imbunatati proprietatile peretelui despartitor: protectia la foc, reducerea zgomotelor, rezistenta mecanica, rezistenta la umezeala etc.
 • Ipsos de imbinari: se utilizeaza pentru umplerea imbinarilor plane si a rosturilor dintre placi, acoperirea capetelor suruburilor si a altor neregularitati, dar si pentru netezirea suprafetelor. Ipsosul de imbinare se alege conform tipului de placare, de utilizare si cerintelor structurale.
 • Benzi de imbinare: din hartie sau fibra de sticla. Se utilizeaza pentru a intari imbinarile placilor si pentru a preveni fisurarea acestora. Recomandam evitarea folosirii benzilor autoadezive din cauza performantelor inferioare.
 • Accesorii: se utilizeaza pentru a imbina placile de gips carton cu profilele: dibluri, suruburi etc.

 Drywall Partitioning

Domenii de utilizare pentru peretii despartitori

PERETI de compartimentare

Peretii de gips carton se pot folosi pentru separarea spatiilor interioare, in cazul constuctiilor noi sau vechi. Peretii despartitori dublu placati, neportanti, sunt o alternativa eficienta la constructiile traditionale si intrunesc cerintele tehnice si de proiectare.

Elemente precum usi glisante, luminatoare, ferestre incastrate sau soclul pentru lampi sunt usor de integrat. Izolarea termica si fonica sunt imbinate perfect multumita materialului izolant si performantele placilor.
 • Peretii despartitori simplu placati se utilizarea pentru debarale sau incaperi unde nu exista cerinte tehnice ridicate. Marele avantaj este grosimea redusa. Pentru acest tip de perete se foloseste un profil montant simplu.
 • Peretii despartitori dublu placati ofera posibilitati optime pentru izolatia fonica si termica. Pot fi folositi pentru separarea dormitorului de sufragerie, de bucatarie etc.
 • Peretii despartitori cu complexitate si estetica crescuta (precum cei rotunzi) se pot obtine usor si rapid. Aceste solutii sunt cautate pentru spatii publice mari precum centrele comerciale.

Placarea peretilor existenti – „tencuieli uscate”


Chiar daca nu sunt propriu-zis pereti despartitori, placarile merita mentionate si aici. Placarile cu gips carton se pot utiliza pentru a acoperi peretii existenti, din materiale de constructie traditionale, pentru:
 • A indrepta peretii
 • A netezi suplimentar suprafata
 • Securitate la incendiu
 • Economie de energie şi izolare termică
 • A ascunde instalatiile electrice sau sanitare

Pereti pentru bai si toalete

Placile de gips carton rezistente la umezeala au un rol important in proiectarea bailor moderne. Acestea sunt extrem de utile pentru a ascunde instalatii precum conductele de apa sau rezervoarele WC incastrate. Peretii pentru instalatii, cu placarea corespunzatoare si un sistem adecvat, indeplinesc si cerintele privind capacitatea portanta. Toaletele suspendate, boilerele, lavoarele suspendate si chiar consolele grele, cu o sarcina de pana la 150 kg/m raman permanent fixate.

Pereti rezistenti la foc

Rezistenta la foc ridicata este obligatorie la peretii despartitori din spatiile cu acces public (centre comerciale, mall-uri, cluburi etc) sau la peretii semineelor. Pentru constructia lor se folosesc placi din gips carton antifoc. Este necesara o clasa de rezistenta EI 180 sau chiar mai inalta. Sistemele de gips carton se pot folosi pentru o rezistenta la foc ridicata, cu un cost relativ redus si putin efort.

Sistemele Siniat D175, de exemplu, sunt proiectate special pentru pereti rezistenti la foc, oferind un nivel optim de protectie, chiar si in cazul partitiilor de dimensiuni mari.

Peretii despartitori SINIAT

Poti alege dintr-o gama completa de sisteme care indeplinesc cele mai exigente cerintele tehnice ale proiectului tau: o combinatie intre clasa de rezistenta la foc, izolarea fonica, inaltimea, greutatea, protectia la umezeala sau rezistenta mecanica.

Mai jos ai o selectie de pereti si placari. Pentru gama completa de sisteme acceseaza pagina peretilor despartitori . Acolo poti realiza combinatia de cerinte tehnice de care ai nevoie, folosind filtrele.

Produse si sisteme recomandate

Suport tehnic pentru pereti despartitori

Formular pentru suport tehnic
Formular pentru suport tehnic Siniat

Ai nevoie de ajutor pentru placile din gips carton? Scrie-ne si iti vom raspunde in maximum 2 zile lucratoare! Da, 48 de ore!

Completeaza formularul >

Gaseste un distribuitor Siniat