Campusul Taff Ely

Rhondda Cynon Taff, Regatul Unit
Mergi la:

Date cheie si provocari

  • Domeniu: Cladiri educatie
  • Valoare proiect: £40m
  • Client: Coleg Morgannwg
  • Arhitect: Boyes Rees Architects
  • Antreprenor: Laing O'Rourke
  • Subantreprenor: Optimum Drywall

Campusul universitar Taff Ely din cadrul Universitatii din Glamorgan reprezinta o investitie de 40 de milioane de lire intr-un complex educational care va include spatii pentru activitati de studiu in domeniul IT si al stiintelor, sali de sport, facilitati de catering, spatii dedicate muzicii si artelor spectacolului. De asemenea, tot aici va fi gazduita Biblioteca Mid Glamorgan County Borough. Cele doua corpuri de cladire cu forme rotunjite se unesc printr-un atrium de sticla, formand un spatiu complex care a solicitat solutii inovatoare pentru controlul acusticii. Siniat a lucrat impreuna cu firma de arhitectura Boyes Rees pentru a elabora specificatiile initiale, ajustate ulterior in colaborare cu echipa de proiectanti a contractorului principal Laing O’Rourke.

Faza montajului

Placile din gips carton Pregybel de la Siniat au fost solutia tehnica adoptata pentru campusul universitar Taff Ely din cadrul Universitatii din Glamorgan, pentru a permite firmei de arhitectura Boyes Rees si contractorului Laing O’Rourke realizarea unui atrium de sticla ca abordare creativa pentru una din zonele centrale ale cladirii. Prezenta spatiilor deschise de mari dimensiuni a insemnat o provocare deosebita, deoarece, fara aplicarea unei solutii adecvate, aceasta ar fi putut duce la aparitia unei rezonante sonore neplacute. Pentru ameliorarea acestei probleme, Siniat a propus folosirea placilor din gips carton Pregybel, placi perforate cu rol de corectie acustica, al caror grad de absorbtie fonica ofera performanta necesara spatiilor deschise din atrium. Alte zone ale campusului au presupus utilizarea unor solutii de tratament acustic si mai specializate. Studiourile destinate muzicii, dansului si artelor spectacolului au impus criterii de performanta foarte ridicate pentru a asigura cerintele specifice de izolare fonica.

GTEC Pregybel at Taff Ely Learning Campus
Exceptional

Clasificarea BREEAM

Pregybel

Pregybel este o placa perforata din gips carton fixata pe un material de protectie ce sustine invelisul cu rol de absorbtie fonica.

GTEC Pregybel installation project at Taff Ely Learning Campus

„Controlul nivelului de zgomot apare ca un proces complex cand iei in considerare diversitatea din punct de vedere acustic a spatiilor oferite de institutiile de invatamant. Zonele de liniste, cum sunt bibliotecile, trebuie echilibrate cu spatii active de socializare si zone de recreere. In unele cazuri, sunetul trebuie sa se poata transmite, in timp ce in altele e nevoie sa-l retii – campusul universitar Taff Ely e un exemplu foarte bun de punere in practica a unui proiect, bazat pe specificatii riguroase si pe implicarea partenerilor din prima faza.”

Chris Norris, Architectural Specification ManagerSiniat

Rezultatul

Impactul local

„A fost un proiect ambitios, conceput sa ofere studentilor un mediu de lucru exceptional. Reusita implementarii se datoreaza elaborarii riguroase a specificatiilor si implicarii partenerilor de la bun inceput, un model de succes pentru industria noastra.”

Chris Norris, Architectural Specification Manager
Siniat

Gaseste un distribuitor Siniat