Centrul East Riding

Bridlington, Regatul Unit
Mergi la:

Date cheie si provocari

  • Domeniu: Cladiri timp liber
  • Valoare proiect: £25m
  • Client: East Riding of Yorkshire Council
  • Arhitect: East Riding of Yorkshire Council
  • Antreprenor: BAM Construction
  • Subantreprenor: Brebur Ltd

Bridlington este un oras la malul marii, situat pe coasta de est a Marii Britanii. Centrul de recreere Leisure World, amplasat intr-o zona centrala din apropierea falezei, a ajuns recent la finalul duratei sale de viata economica. Aflata in prezent in constructie, cladirea noului centru care ii va lua locul este de foarte buna calitate, adaptabila si conforma cerintelor actuale de sustenabilitate, atribute ce o vor face usor de intretinut si de administrat. Contractorii proiectului – companiile BAM si Brebur – au ales placile din gips carton Weather Defence ca fiind solutia ideala pentru placarea exterioara a constructiei.

Faza montajului

GTEC Weather Defence este un produs Siniat UK care in Romania poate fi inlocuit cu placa AquaBoard de la Siniat. Prin gradul de expunere la elementele naturii – precipitatii, nisip si sare – constructiile amplasate la malul marii implica solicitari deosebite, indiferent de proiect. O prima provocare a fost etansarea cladirii inainte de venirea iernii, astfel incat sa poata incepe executia lucrarilor la interior. Multitudinea de suprafete curbe ale cladirii a constituit cea de-a doua provocare majora, limitand optiunile asupra tipului de material ce putea fi folosit pentru o placare economica si eficienta a constructiei.

Weather Defence at East Riding Leisure. Leisure case study.
Foarte bine

Clasificarea de sustenabilitate BREEAM

30%

Placile din gips carton GTEC Weather Defence sunt cu 30% mai usoare decat placile pe baza de ciment.

Weather Defence, a superior external sheathing board.

„Sistemul Weather Defence ne-a oferit o foarte buna flexibilitate pentru placarea exterioara a peretilor curbi. Il vom folosi din nou oriunde vom avea ocazia.”

Tommy Burke, DirectorBrebur Ltd

Gaseste un distribuitor Siniat