Spitalul Sid Watkins

Liverpool, Regatul Unit
Mergi la:

Date cheie si provocari

Centrul Walton NHS Trust a demarat un important program de dezvoltare cu scopul construirii unui nou corp cu trei etaje: cladirea Sid Watkins. Noua constructie gazduieste un centru de recuperare extins, cu o capacitate de 30 de paturi, o sectie pentru tratament ambulatoriu, cel mai longeviv departament din Marea Britanie specializat in terapia durerii, un centru de formare si instruire, birouri pentru personal si facilitati de cazare pentru rudele pacientilor. Proiectul a avut ca principala cerinta transformarea experientei pacientilor, dorind sa le ofere senzatia unui hotel de lux si nu a unui spital, toate compartimentarile trebuind insa sa respecte normele deosebit de exigente de izolare fonica, rezistenta la foc, rezistenta la impact si cele de igiena, impuse de specificul unei unitati medicale.

Faza specificatiilor

Alegerea sistemelor gips carton si a produselor potrivite proiectului a fost esentiala. Mai jos, o selectie din cele folosite in acest proiect:

 

Faza montajului

Identificarea celor mai bune solutii specializate a fost elementul hotarator pentru castigarea licitatiei. Experienta colaborarii cu echipa noastra tehnica pentru doua alte centre medicale – Spitalul Leighton din Crewe si Spitalul Christie din Manchester – a facut ca Interserve sa poata demonstra prin exemple relevante beneficiile folosirii unor produse inovatoare si eficienta in instalare. Utilizarea placilor din gips carton LaDura a eliminat nevoia intaririi peretilor despartitori cu elemente din placaj, ceea ce a dus la reducerea timpului de instalare, lucrarile fiind finalizate cu 6 saptamani inainte de termen.

LaDura at Sid Watkins Building. Healthcare case study.
40.000 m2

Placile din gips carton LaDura folosite pentru realizarea proiectului insumeaza o suprafata de peste 40.000 m2.

Experti tehnici

„Echipa tehnica de la Siniat a fost permanent la dispozitia noastra, oferindu-ne sprijinul necesar pe tot parcursul procesului detaliat de informare asupra solutiei de productie.” Tom Gilbert-Rule – Gillind Dod Architects

LaDura at Sid Watkins Building. Healthcare case study.

„Echipamentele si elementele de mobilier de inalta calitate din dotarea spitalelor sunt de multe ori grele, iar atunci cand intervin modificari in configuratia unei camere, optiunile de a le fixa pe perete se limiteaza la anumite zone. Placile din gips carton LaDura sunt suficient de rezistente astfel incat sa nu necesite intariri suplimentare din placaj, ceea ce inseamna ca destinatia camerelor si dispunerea mobilierului medical pot fi schimbate oricand cu usurinta.”

Kabir Salihi, Project ManagerInterserve

Rezultatul

Impactul local

„Proiectul a reusit depasirea obiectivelor de cost, timp de executie si calitate. Multi dintre angajati si-au exprimat parerea ca mutarea in cladirea Sid Watkins din ianuarie 2015 a avut in mod direct un impact pozitiv asupra echipei. De la modul de iluminare, tehnologia folosita si pana la generozitatea spatiilor oferite, totul creeaza o atmosfera placuta si asigura un mediu propice lucrului.”

Paula Bamber, Head of Facilities and Developments
The Walton Centre NHS Foundation Trust

Gaseste un distribuitor Siniat