Universitatea Bath

Bath, Regatul Unit
Mergi la:

Date cheie si provocari

Universitatea din Bath investeste peste 200 de milioane de lire intr-un program de 5 ani, cu scopul de a continua dezvoltarea conditiilor de foarte buna calitate oferite in campus. Odata cu crearea unui nou spatiu pentru desfasurarea activitatilor didactice si a unui centru dedicat artelor, universitatea a construit un nou complex de camine studentesti, urmand cele mai ridicate standarde. Cerinta proiectului a fost crearea a 708 dormitoare, fiecare cu baie proprie, repartizate in cinci corpuri de cladire care sa includa spatii pentru bucatarii, zone de relaxare si sali de mese comune, asigurand in acelasi timp respectarea criteriilor de rezistenta la foc si izolare fonica la nivelul intregului ansamblu. Siniat a colaborat cu firma de arhitectura Stride Treglown, compania Laing O’Rourke – antreprenor pentru proiectarea si executia lucrarii – si subcontractorul BR Hodgson. Lucrarile de constructie s-au confruntat cu aparitia unor conditii meteo deosebit de dificile, astfel incat gradul de rezistenta la umezeala oferit de placile din gips carton GTEC Weather Defence a reprezentat un ajutor esential.

Faza specificatiilor

Alegerea sistemelor gips carton si a produselor potrivite proiectului a fost esentiala. Mai jos, o selectie din cele folosite in acest proiect:

 

Faza montajului

GTEC Weather Defence este un produs Siniat UK care in Romania poate fi inlocuit cu placa AquaBoard de la Siniat. Beneficiile utilizarii acestui tip de placi gips carton au devenit foarte vizibile de la bun inceput, lucrarile de constructie desfasurandu-se in conditii meteo nefavorabile. Gradul de rezistenta la umezeala a permis ca placile sa poata sa ramana expuse intemperiilor fara teama ca se vor deteriora. Aceste placi din gips carton pot fi taiate fara scule electrice, fiind o solutie rapida, sigura si avantajoasa pentru placarea cladirilor, indiferent de vreme.

3.000 m2

Suprafata totala a placilor din gips carton folosite pentru placarea exterioara a caminelor universitatii.

40%

Sistemul Weather Defence a adus beneficii importante in domeniul sustenabilitatii, amprenta de carbon a materialului fiind cu 40% mai mica decat in cazul placilor pe baza de ciment.

Weather Defence at University of Bath. Student accommodation case study.

„Siniat este un excelent partener de lucru, apreciem in mod deosebit suportul tehnic pe care il ofera si stim ca, la fiecare proiect, eficienta si expertiza vor fi pe deplin asigurate.”

Matt Ball, Technical Director,BR Hodgson

Rezultatul

Impactul local

„Standardele de excelenta pentru care Universitatea din Bath este recunoscuta la nivel mondial s-au regasit pentru noi in identificarea acelei solutii tehnice indraznete, inovatoare si moderne, care sa reflecte ambitia pentru performanta. In cazul constructiilor de acest tip, spatiul este adesea o resursa pretioasa. Inovatiile prezente in sistemele noastre de constructii pe baza de gips carton permit respectarea celor mai exigente criterii de performanta in domenii cum ar fi rezistenta sau izolarea fonica, asigurand in acelasi timp maximizarea spatiului disponibil. Un loc in care pot studia in siguranta si in liniste este esential pentru succesul studentilor si suntem mandri ca am putut participa la conturarea experientei lor in mediul universitar.”

Chris Norris, Architectural Specification Manager
Siniat

Gaseste un distribuitor Siniat