Mergi la:

Date cheie si provocari

Universitatea din Bath investeste peste 200 de milioane de lire intr-un program de 5 ani, cu scopul de a continua dezvoltarea conditiilor de foarte buna calitate oferite in campus. Odata cu crearea unui nou spatiu pentru desfasurarea activitatilor didactice si a unui centru dedicat artelor, universitatea a construit un nou complex de camine studentesti, urmand cele mai ridicate standarde. Cerinta proiectului a fost crearea a 708 dormitoare, fiecare cu baie proprie, repartizate in cinci corpuri de cladire care sa includa spatii pentru bucatarii, zone de relaxare si sali de mese comune, asigurand in acelasi timp respectarea criteriilor de rezistenta la foc si izolare fonica la nivelul intregului ansamblu. Siniat a colaborat cu firma de arhitectura Stride Treglown, compania Laing O’Rourke – antreprenor pentru proiectarea si executia lucrarii – si subcontractorul BR Hodgson. Lucrarile de constructie s-au confruntat cu aparitia unor conditii meteo deosebit de dificile, astfel incat gradul de rezistenta la umezeala oferit de placile din gips carton GTEC Weather Defence a reprezentat un ajutor esential.

Faza specificatiilor

Alegerea sistemelor gips carton si a produselor potrivite proiectului a fost esentiala. Mai jos, o selectie din cele folosite in acest proiect:

 

Faza montajului

GTEC Weather Defence este un produs Siniat UK care in Romania poate fi inlocuit cu placa AquaBoard de la Siniat. Beneficiile utilizarii acestui tip de placi gips carton au devenit foarte vizibile de la bun inceput, lucrarile de constructie desfasurandu-se in conditii meteo nefavorabile. Gradul de rezistenta la umezeala a permis ca placile sa poata sa ramana expuse intemperiilor fara teama ca se vor deteriora. Aceste placi din gips carton pot fi taiate fara scule electrice, fiind o solutie rapida, sigura si avantajoasa pentru placarea cladirilor, indiferent de vreme.

Weather Defence at University of Bath. Student accommodation case study.

Rezultatul

Impactul local


Gaseste un distribuitor Siniat