Universitatea Salford

Salford, Regatul Unit
Mergi la:

Date cheie si provocari

Universitatea din Salford a investit 81 de milioane de lire pentru a construi noi camine studentesti si facilitati de recreere – printre care o sala de cinema pentru studenti, profesori si comunitatea locala. A fost creat un consortiu numit Salford Village Limited pentru a asigura proiectarea, executia si viitoarea administrare a cladirilor. Contractorul principal, compania Graham Construction, a ales Siniat ca furnizor cheie pentru sistemele si placile din gips carton folosite la interior si la placarea exterioara a cladirilor. Proiectul a urmarit crearea unei zone cu personalitate distincta in spatiul urban, propunandu-si ca tinta obtinerea clasificarii „exceptional” conform normelor BREEAM, stabilind standarde ridicate de sustenabilitate si eficienta energetica.

Faza specificatiilor

Alegerea sistemelor gips carton si a produselor potrivite proiectului a fost esentiala. Mai jos, o selectie din cele folosite in acest proiect:

 

Faza montajului

GTEC Weather Defence este un produs Siniat UK care in Romania poate fi inlocuit cu placa AquaBoard de la Siniat. Cele doua provocari majore ale proiectului au fost termenele foarte scurte de predare si obtinerea clasificarii „exceptional” conform standardelor BREEAM. Colaborand cu echipa noastra tehnica inca din etapele preliminare, compania Graham Construction a ales ca solutie placile din gips carton Weather Defence pentru a satisface multiplele cerinte ale lucrarii, placile folosite pentru realizarea proiectului insumand o suprafata de 26.700m2.

Weather Defence at Univerity of Salford. Student accommodation case study.
26.700 m2

Suprafata totala a placilor din gips carton folosite pentru placarea exterioara a celor 9 cladiri rezidentiale.

6-8 luni

Economie de timp la executia lucrarii.

Weather Defence at Univerity of Salford. Student accommodation case study.

„Daca am fi folosit solutia traditionala cu pereti din caramida, ar fi durat doi ani pentru a obtine o constructie etansa.”

Brian Smith, Design ManagerGraham Construction

Rezultatul

Impactul local

Viata de student e fara doar si poate o combinatie de multa munca si multa distractie. Produsele noastre ofera izolarea fonica care-i poate permite unui student ce invata pentru examene sa se concentreze in liniste. Sunt cazuri in care muzica devine o necesitate. Una din sase camere este alocata studentilor de la facultatea de muzica, ceea ce impune performante acustice deosebite. De asemenea, placile noastre din gips carton asigura o rezistenta sporita la uzura si ofera o durata de 120 de minute de rezistenta la foc, astfel incat si parintii sa se poata odihni linistiti.


Gaseste un distribuitor Siniat