Betonul, brut si irezistibil

Material rustic si rece - betonul a devenit recent tot mai prezent in decoratiunile interioare. Indiferent daca este vorba de un spatiu decorat in stil industrial, minimalist sau extrem de luxos, betonul a devenit inevitabil. La prima vedere, acest material este dur si neutru. Vazut dintr-o perspectiva diferita, betonul este un material adaptabil si versatil care, in combinatie cu alte elemente din spatiul amenajat, prezinta un potential incredibil. Betonul ca decoratiune interioara, a prins viata mai intai, in spatiile mari: muzee, sali ale hotelurilor de lux, cafenele in stil industrial, discoteci, ca apoi sa se strecoare in casele noastre. A trecut de la „brut” la sofisticat, conferind dimensiuni noi perceptiei decoratiunilor interioare. Placi de beton pe pereti, podele, tavane ... In livinguri, holuri, bucatarii, bai ... Betonul a devenit element decorativ, un inlocuitor demn al materialelor traditionale; acest material a inceput sa fie aplicat atat in locurile obisnuite, cat si in locuri complet neasteptate din interior.

Betonul, brut si irezistibil

Peretii din beton sunt un detaliu unic al fiecarui spatiu dezavantajul acestora fiind insa costurile mari si greutatea sporita adusa constructiei. Tehnologiile moderne ne-au permis sa realizam placi usuare din ciment ce sa le folosim pentru realizarea peretior, dar fara sa stirbim din frumusetea si textura betonului, acestea sunt placile din fibrociment. Atunci cand placile din fibrociment sunt folosite cu imaginatie, puse in valoare de lumina naturala din camera, sau de culorile vii ale mobilierului, textura si culoarea acestora se vor amorniza perfect.

Tot mai multe persoane aleg sa incorporeze placile din fibrociment in interiorul locuintei, deoarece este un material deosebit de usor de intretinut. Intretinerea este simpla, curatarea reziduurilor generale si spalarea acestora se face cu o solutie de curatare non-abraziva.

Betonul, brut si irezistibil

Livinguri si bai stilizate cu placi din fibrociment

In ciuda aspectului sau industrial si rece, exista persoane care prefera placile din fibrociment si in dormitor. Cum se pot folosi si cum arata peretii cu placi din fibrociment? Iata cateva idei de configuratii moderne pentru utilizarea placilor din fibro ciment ca material dominant intr-un spatiu. Acestea iti vor oferi o idee clara asupra culorii si posibilitatea de a interactiona cu acest material si de a afla daca te-ai simti confortabil in spatiile interioare de acest tip.

Imobil si lipsit de orice emotie, griul este solid si stabil, creand o senzatie de liniste si calm, o adevarata eliberare dintr-o lume haotica.

In aceste spatii create cu placi din fibrociment, picturile, fotografiile si sculpturile sunt utilizate adesea pentru a indulci fermitatea si raceala spatiilor interioare cu pereti capitali de culoare gri realizati din acest material, iar un sistem de iluminare cu lumina calda adauga o senzatie de intimitate acestor spatii. Un alt mod prin care intreaga atmosfera a acestui design poate fi readusa la viata foarte usor este prin intermediul unui balcon cu priveliste directa spre natura.

Daca te decizi sa utilizezi placile din fibrociment ca element de baza in dormitor, asigura-te ca il alegi pentru zone cu ferestre mari, care vor crea o legatura puternica cu mediul natural exterior, in timp ce aceasta procedura va atenua concomitent senzatia de greutate pe care o genereaza. Indiferent daca doar doresti sa adaugi anumite accente camerei sau sa construiesti o camera complet noua, va trebuie sa respecti aceste reguli de decorare pentru a evita senzatia clara de restrangere excesiva a spatiului.

Betonul, brut si irezistibil

Placile Cementex – produse gata sa fie incorporate in decoratiunile interioare

Sunt placi din fibrociment de diverse grosimi. Dincolo de scopul principal - montarea in spatii exterioare sau interioare cu niveluri ridicate de umiditate, Cementex si-a gasit utilizarea si in segmente care confera interiorului valoare estetica. Spre exemplu, in prezent putem gasi produsul in hoteluri si cafenele din toata tara, acolo unde indeplinesc integral ideea de baza a decoratiunilor interioare. Insa a fost facut un pas inainte. Un arhitect din Macedonia, fan al texturilor din beton, a acoperit peretele linvingului sau cu Cementex. Mai mult, a procedat astfel cu intentia de a reduce penetrarea fonica din spatele peretelui. In acest sens, in combinatie cu elemente selectate din portofoliul de produse Siniat, Cementex s-a dovedit a fi o placa extrem de performanta.

< Back

 

 

Soluţii inovatoare, inteligente și eficiente

Partener de încredere

Construcţii sustenabile