Siniat sustine "De-a arhitectura in camera mea"

În octombrie 2014, am devenit sponsor al asociaţiei De-a Arhitectura, achiziţionând una dintre casele de păsărele din cadrul expoziţiei pentru strângere de fonduri „Case ciripite 2014”. Colaborarea a continuat în următorii ani când Siniat a susţinut echipele De-a arhitectura la ediţiile din 2015 şi 2016 ale Swimathon-ului Bucureşti. În anul şcolar ce s-a încheiat, 2016-2017, am fost alături de De-a Arhitectura ca partener în proiectul „Kit-ul educativ şcolari în siguranţă”.

Siniat sustine "De-a arhitectura in camera mea"

Anul acesta ne-am alaturat competiţiei „De-a arhitectura în camera mea”, ediţia I. Este un proiect dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani şi iniţiat de Asociaţia De-a Arhitectura alături de Siniat şi un alt partener. Prin acest proiect De-a Arhitectura şi-a propus să le ofere copiilor un Ghid practic de informaţii şi inspiraţii care să îi ajute să îşi reamenajeze camera. Copiii (cu acordul părinţilor) au avut ocazia să păşească într-o nouă lume, a arhitecturii şi design-ului de interior. În concurs i-am susţinut cu materiale de construcții pentru realizarea proiectelor câştigătoare, primii trei câştigători primind plăci de gips-carton fono-absorbante şi rezistente la uzură.

Siniat sustine "De-a arhitectura in camera mea"

Concursul a presupus realizarea de către adolescenţi a unui clip care să conţină motivaţia fiecărui concurent de a-şi schimba camera, dar şi o propunere de amenajare care să convingă, exprimată prin desen, colaj, pictură, machetă, etc. Pe 28 iulie 2017 a fost anunţat câştigătorul locului întâi: Teodora Anna Colan, din Târgovişte. Pentru a stabili câştigătorii locurilor II şi III, Asociaţia De-a Arhitectura a decis organizarea unui atelier în luna septembrie 2017 cu copiii înscrişi deja în concurs, dar care nu au finalizat înscrierea cu un clip video. Acestia vor lucra cu arhitecţi ai asociaţiei, atât în Bucureşti, cât şi în Braşov, pentru a face o propunere detaliată a camerei lor. Într-un moment de schimbări profunde, pre-adolescenţa, copiii simt nevoia să schimbe camera în care locuiesc. Aşa cum hainele nu le mai sunt potrivite dimensiunilor lor, aşa cum renunţă la multe dintre jucăriile din prima copilărie, adolescenţii trebuie să se adapteze acum noului spaţiu personal, să-şi adapteze camera pe gustul, la visele şi gândurile lor. Ghidul „De-a arhitectura în camera mea” a fost realizat de echipa De-a arhitectura (arh. Maria Găvozdea, arh. Oana Pavăl și arh. Claudia Bingöl) cu ajutorul nostru pe parte de produse de gips-carton şi cum acestea pot schimba o locuinţă sau o cameră.
Impreuna am reusit sa realizam un ghid de calitate, un material ajutător care prezintă principii generale şi câteva tehnici posibil de folosit de către fiecare dintre noi. Conţinutul nu este limitativ. În el se găsesc informaţii despre lumină, acustică, materiale şi texturi, culori – care să îi ajute pe tineri cum să îşi analizeze camera şi să stabilească ce au nevoie pentru a crea un spaţiu care să le răspundă nevoilor lor de zi cu zi.

Siniat sustine "De-a arhitectura in camera mea"

Participanţii au putut astfel visa cu ochii deschişi la a avea un panou de caţărare în cameră sau că micul violonist poate exersa la nesfârşit în camera sa (folosind plăci de gips-carton rezistente la impact care au și proprietăţi acustice). Adolescenţii au putut învăţa despre cum se pot separa spaţii cu ajutorul pereţilor uşori realizați din sistemele noastre. Separarea zonelor funcţionale ale camerei (ex: zona de dormit faţă de restul camerei/zona de făcut teme faţă de zona de dormit etc.) se poate face, de exemplu, cu ajutorul rafturilor. Copiii îşi pot crea un mini-dressing în dormitor prin această metodă. Pereţii uşori sunt o soluţie simplă de separare a spaţiului atunci când camera este împărţită cu un frate sau o soră. Adolescenţii îşi pot aranja mobilierul în cameră astfel încât să separe, pe cât posibil, „zona de zi” de „zona de noapte”, adică spaţiul cu patul de restul camerei. Pereţii din gips-carton se realizează foarte uşor şi chiar şi copiii pot ajuta la montarea lor.
Copiii au mai aflat despre cum pot agăţa elemente direct pe plăcile de gips-carton numai dacă acestea sunt plăci speciale, concepute în acest scop. De exemplu, placa din gips-carton LaDura. Iar dacă folosesc plăci obişnuite de gips-carton, este nevoie ca obiectele să se agaţe de un schelet/să aibă propria structură. Pe plăcile LaDura copiii află că pot monta inclusiv piese mici de mobilier ca plăci de skateboard reciclate pe post de rafturi, de exemplu.
Ne bucurăm că am putut inspira și ajuta copiii, care cine stie, poate vor ajunge viitori arhitecți sau designeri din Romania!

Despre Asociaţia De-a Arhitectura
A fost înfiinţată formal în ianuarie 2013 de către şase arhitecţi şi îşi propune o îmbogăţire a culturii arhitecturale şi urbane a societăţii româneşti actuale prin educaţia copiilor care sunt şi „formatori de opinie” ai părinţilor lor.
Misiunea Asociaţiei De-a Arhitectura
Construim prin educaţie. Construcţia noastră creşte când:
⌂ Copiii şi adulţii înteleg şi iubesc valorile mediul construit şi sunt activi în comunităţile lor
⌂ Profesioniştii mediului construit se implică prin educaţie în societate
⌂ În educaţie, joaca, experimentul şi creativitatea sunt luate în serios

Pentru oferte de pret sau suport tehnic dedicat acceseaza pagina de contact sau formularul de suport tehnic.

< Back

 

 

Soluţii inovatoare, inteligente și eficiente

Partener de încredere

Construcţii sustenabile