Studiu de caz: fatade AquaBoard la Cosmopolis

Fatadele AquaBoard au fost vedetele santierului de la Cosmopolis. Constructia celor 4 corpuri de cladire din cadrul ansamblului rezidential a reprezentat pentru echipa Siniat una din provocarile anului 2016. In completarea sistemelor gips carton de la interiorul cladirii, fatadele au fost realizate utilizand placi AquaBoard rezistente la umezeala, special create pentru exterior.
Arhitectura fatadelor si tipul structurii de rezistenta – structura metalica in cadre, au impus alegerea unui sistem de fatada flexibil si usor. Propunerea Siniat pentru constructia acestora a fost sistemul multistrat termoizolator AquaBoard.

Studiu de caz: fatade AquaBoard la Cosmopolis

Solutia de fatada are in componenta doua randuri de structura metalica si vata minerala, AquaBoard in sistem direct tencuit si placare gips carton la interior. Sistemul este completat cu folie de difuzie si bariera de vapori. Sistemul AquaBoard direct tencuit presupune tratamentul de suprafata si al rosturilor cu masa de spaclu pe baza de ciment si plasa din fibra de sticla, finalizat cu vopsea sau tencuiala decorativa.
Din punct de vedere tehnic, rezistenta la umezeala si greutatea redusa au fost principalii factorii decizionali in alegerea tipului de placa pentru constructia fatadelor.
Greutatea redusa a placilor AquaBoard in comparatie cu alte produse din aceeasi categorie a adus reduceri de cost in faza de executie, prin avantajele sale: manevrarea si prelucrarea se face cu usurinta; placile se pot debita cu ajutorul cutterului; nu mai este nevoie de fierastraie electrice.

Studiu de caz: fatade AquaBoard la Cosmopolis

Datorita arhitecturii cladirii, cu fatade expuse direct conditiilor atmosferice, este nevoie ca placile de exterior sa prezinte rezistenta si stabilitate in ambele faze de exploatare – executie si utilizare finala. Diferentele de temperatura, ciclurile de inghet-dezghet, razele ultraviolete si actiunea directa a apei afecteaza comportamentul placilor si al sistemului in sine. Iata cateva exemple de ce se poate intampla daca placile de exterior nu indeplinesc cerintele de mai sus:

  • Placi cu deformatii remanente,
  • Crapaturi in masa de spaclu,
  • Degradare locala placi in zona suruburilor de fixare pe structura suport. Hidroizolarea rosturilor intre sistemul AquaBoard si elementele din beton armat orizontale s-a realizat cu banda si hidroizolatie pensulabila pe baza de ciment, iar cele de la nivelul acoperisului, la intersectia cu panourile termoizolatoare tip sandwich, cu banda adeziva elastica. In completarea acesteia din urma, zona de atic a fost protejata pe toata inaltimea cu hidroizolatie pensulabila minerala.
Studiu de caz: fatade AquaBoard la Cosmopolis

Elementele decorative de pe fatade au fost amplasate direct pe suprafata placilor AquaBoard prin intermediul unui adeziv pe baza de ciment aplicat in pat continuu.
Alte elemente construite cu placile AquaBoard sunt plafoanele si placarile stalpilor de exterior.
La acest proiect, echipa Siniat a oferit suport in faza de proiectare (alegere si optimizare solutii prin comparatii comercial-tehnice, detalii tehnice adaptate situatiilor din proiect, calcule statice…) si executie (consiliere in fazele de executie, consiliere in alegerea produselor si sistemelor complementare, abordare situatii atipice…). Pentru suport similar pe proiectele dumneavoastra, va rugam sa ne contactati folosind sectiunea de suport tehnic dedicat.

Studiu de caz: fatade AquaBoard la Cosmopolis
< Back

 

 

Soluţii inovatoare, inteligente și eficiente

Partener de încredere

Construcţii sustenabile