Mergi la:

REPARAREA FISURILOR DIN Pereții de GIPS-CARTON - SFATURI PENTRU RENOVARE

Am scris deja despre cele mai frecvente greșeli în finisarea plăcilor din gips carton. Acum e timpul pentru recomandări: cum se repară fisurile (sau, altel spus, crăpăturile) apărute la îmbinarea plăcilor de gips carton.

Cănd la îmbinări se văd fisuri sau crăpături …
Singura soluție este îndepartarea în întregime a ipsosului de îmbinare. Apoi trebuie refăcută îmbinarea dintre placile din gips carton.
Materiale de construții NIDA și uneltele necesare pentru efectuarea lucrărilor de remediere:

  • substanta de amorsare
  • pasta de imbinare NIDA Profesional sau NIDA Profesional Fresh
  • vas pentru pregătirea pastei de îmbinare
  • șpaclu pentru aplicarea pastei de îmbinare
  • pânză abrazivă pentru nivelarea îmbinării.

Ghid pentru repararea fisurilor sau a crăpăturilor la îmbinările plăcilor de gips carton:

Pasul 1

Curăță de ipsos și praf locul unde a apărut fisura dintre plăci.

Pasul 2

Amorsează crăpătura. Asta micșorează și egalizează capacitatea de absorbție a suportului și îmbunătățește adeziunea pastei de îmbinare aplicată. Lipsa mărește contracția ipsosului de îmbinare care umple spațiul. Uneori poate duce la fisurarea îmbinării dintre placile din gips carton. Poate duce și la exfolierea ipsosului de îmbinare cauzată de absorbția prea rapidă a apei din ipsosul de îmbinare. În orice caz, se poate ajunge din nou la fisuri.

Pasul 3

Pregătești pasta de îmbinare. Recomandăm cu încredere ipsoruile de imbinare NIDA Profesional sau NIDA Profesional Fresh care ofera rezultate ideale. Nu uita să citești instrucțiunile de pe sac. Este foarte important să amesteci ingredientele în proporții corecte.

La prepararea ipsosului pentru îmbinările de gips carton trebuie sa ai în vedere timpul limitat de aplicare al acestuia. Pasta trebuie aplicată în maximum 40-60 de minute de la preparare. Vezi pe sac timpii de lucru. După această perioadă începe procesul de întărire și orice intervenție în amestec distruge legăturile dintre particulele de gips. În acest fel scade rezistența îmbinării de gips carton și pot reapărea crăpături.

Pasul 4

Aplică pasta de îmbinare în crăpătura dintre plăci cu șpaclul, umplând orice spațiu gol rămas. Suprafața astfel reparată mai poate fi corectată după uscare prin șlefuire delicată.

Pasul 5

După uscare completă a ipsosului de îmbinare nivelează suprafața cu o pânză abraziva.

Pasul 6

La final aplică un preparat de amorsare și văruiește peretele.

Gata! Acum știi cum repari o crapatura din peretii gips carton. Renovările vor fi mult mai usoare de acum încolo. Nu uita că suntem aici pentru orice alte întrebări despre cum poți repara orice fisură sau despre cum poti construi pereți care să nu crape niciodată. Contacteaza-ne folosind acest formular pentru intrebari tehnice.

Suport tehnic pentru gips carton

Formular pentru suport tehnic
Formular pentru suport tehnic Siniat

Ai nevoie de ajutor pentru placile din gips carton? Scrie-ne si iti vom raspunde in maximum 2 zile lucratoare! Da, 48 de ore!

Completeaza formularul >

Gaseste un distribuitor Siniat