Pereti despartitori din gips-carton pentru hale

Proiectele de constructii industriale pot fi o provocare cand vine vorba de peretii despartitori de gips carton. Iar noi incercam sa le depasim si sa fim mereu in pas noile norme de proiectare, asigurand in acelasi timp un nivel de performanta ridicat al sistemelor din gips carton ofertate. Una din provocarile destul de des intalnite este in cazul halelor acoperite cu panouri sandwich sau tabla cutata. In acestea se intampla ca peretii despartitori sa nu aiba pozitia sub elementele de structura. Cea mai buna solutie din punctul nostru de vedere este montarea unui profil metalic suplimentar pentru prinderea profilului de ghidaj UW de la partea superioara.

Iata de ce recomandam aceasta configuratie pentru un perete despartitor din gips carton:

Profilul metalic UW de la partea superioara impiedica pierderea stabilitatii generale a peretelui in caz de incendiu sau in caz de seism.

  • in caz de incediu, tabla cutata arde in primele minute din cauza grosimii sale mici. Deci, daca profilul metalic UW ar fi prins direct pe tabla, peretele despartitor si-ar pierde suportul si ar colapsa (acesta tinde sa se incovoaie);
  • in caz de cutremur tabla cutata are capacitate portanta doar pe directia cutelor (poate impiedica pierderea stabilitatii laterale a elementelor de structura ). Daca profilul UW pentru peretele despartitor ar fi prins in lungul cutei, aceasta nu ar avea capacitatea sa impiedice rasturnarea peretelui (efect de acordeon). Asadar, singura solutie este montarea unui profil metalic suplimentar de care sa se prinda profilul de ghidaj UW al peretelui despartitor de gips carton.

Daca intampinati si alte provocari tehnice, suntem aici sa va ajutam. Pentru suport tehnic gratuit dedicat, va invitam sa ne contactati folosind acest formular pentru intrebari tehnice.

Pereti despartitori din gips-carton pentru hale
< Back

 

 

Soluţii inovatoare, inteligente și eficiente

Partener de încredere

Construcţii sustenabile