Aplicarea mecanizată a gletului autonivelant în 4 pași

Nida Excellence este un glet autonivelant inovativ, conceput pentru aplicare mecanizata în interiorul clădirilor. Datorită efectului de autonivelare, Nida Excellence permite eliminarea etapei de finisare manuala a suprafeței și, prin urmare, reduce semnificativ timpul de lucru al proiectului. Nida Excellence este conceput ca un glet de superfinisaj pentru suporturi minerale, cum ar fi tencuială de ipsos, plăci de gips-carton, gleturi de incarcare.

domeniu utilizare glet autonivelant mecanizat

1. Pregătirea suprafeţelor

Suprafata trebuie pregătită corespunzător înainte de aplicarea produsului. Pregătirea suprafetei ar trebui să înceapă cu protejarea ferestrelor, ușilor și prizelor electrice. De asemenea, este necesar să acoperiți podeaua, astfel încât praful să nu se lipească de produsul aplicat. Dacă există găuri, zgârieturi sau fisuri pe suprafața peretelui, acestea trebuie intai reparate cu un glet de incarcare cum ar fi Adera Plano. Suprafata trebuie să fie uscată, fără zgârieturi, inegalităţi, crăpături și găuri. Este necesar acest lucru pentru a se obțină efectul de autonivelare.

Aplicarea mecanizată a gletului autonivelant în 4 pași

2. Pregătirea gletului și a mașinii de gletuit

Nida Excellence este un glet gata de utilizare, prin urmare nu trebuie adăugată apă in produs. După deschiderea găletii, produsul trebuie amestecat ușor cu un malaxor la viteză mică. plicarea trebuie făcută cu mașină de tip airless de înaltă presiune, se recomandă folosirea unui duze de 529. Presiunea pe mașină trebuie setată la nivelul minim de 120 bari.

Amestecare glet cu malaxorul la viteza mica

3. Aplicarea gletului

Faceti aplicarea dintr-o pozitie fixa optima pentru aplicare verticala si apoi optima pentru aplicare orizontala. Aplicarea produsului în flux uniform va permite o acoperire optima a întregii suprafețe a peretelui. Distanța dintre suprafață și duză trebuie să fie de aprox. 100 cm și unghiul de aplicare ar trebui să fie ajustat la lucrările efectuate. Lățimea stratului de acoperire aplicat trebuie să fie de aproximativ 70 cm. Grosimea optimă a stratului nu trebuie să depășească 1,5 mm atunci când este aplicată transversal, ceea ce înseamnă o aplicare verticală și una orizontală.

Cum se aplica gletul autonivelant

4. Finisarea pereţilor și a tavanului

Datorită efectului „autonivelant” al Nida Excellence, produsul **nu trebuie să fie finisat manual**, ci doar lăsat să se fixeze și să se usuce. Timpul de uscare al produsului este de aproximativ 24 de ore și depinde de temperatura și umiditatea aerului din cameră. Vopsirea pereților este posibilă numai după ce compusul este complet uscat. Înainte de vopsire, suprafața poate fi șlefuită cu un slefuitor manual cu hârtie de șlefuit de 150-180.
slefuire glet finisare

De ce să alegi un glet autonivelant?

Datorită proprietăților de autonivelare ale gletului Nida Excellence, acesta oferă nu numai suprafețe perfect netede, dar, mai presus de toate, o economie de timp pe șantier. Eliminarea etapei de finisare manuala a suprafeței face posibilă finalizarea lucrărilor în jumătate din timpul planificat, reducând astfel costurile forței de muncă și permițând constructorului să înceapă mai repede lucrările la următorul proiect.

de ce glet mecanizat

Poți urmări și versiunea video a ghidului despre aplicarea mecanizată a gletului autonivelant Nida Excellence pe canalul nostru de Youtube sau poți vedea și alte ghiduri video de pe site-ul nostru.

Soluţii inovatoare, inteligente și eficiente

Partener de încredere

Construcţii sustenabile