Rafturi incastrate din placi de gips-carton. De ce nu?

Rafturile sunt elemente indispensabile in orice locuinta, in special in living-uri, bai sau dormitoarele copiilor. Utilizand rafturi, putem folosi un spatiu intr-un mod inteligent, pentru a umple peretii goi din orice tip de camera. In prezent, datorita progresului in domeniul proiectarii / designului, exista rafturi de forme si dimensiuni uimitoare, fixate pe perete sau pe podea. Insa exista si rafturile incastrate, care prezinta numeroase diferente fata de cele obisnuite. In primul rand, se evidentiaza caracterul practic, deoarece ajuta la economie de spatiu si sporesc efectul vizual al camerei. Fac parte integranta din perete. Se pot realiza impreuna cu lucrarile finale de finisare din placi de gips-carton, pentru a deveni un element unitar. Rafturile incastrate sunt de cele mai multe ori durabile, deci nu trebuie sa va faceti griji cu privire la durata de viata a acestora. Folosind o combinatie de placi adecvate si culori diferite, rafturile incastrate confera un aer modern si ingrijit, dar si o eleganta ce nu poate fi obtinuta cu rafturile obisnuite.

Rafturi incastrate din placi de gips-carton. De ce nu?

Odata cu trecerea timpului si cu inovatiile continue, ne straduim tot mai mult sa proiectam ceva autentic, unic. Suntem atrasi de elemente iesite din comun, de forme diferite. Exista o varietate de rafturi interesante cu design-uri si stiluri diferite, iar noi ne dorim mereu ceva mai mult, neobisnuit, care sa confere un farmec aparte spatiului interior. Rafturile cu forme geometrice variate se evidentiaza nu doar prin aspectul estetic, ci si prin faptul ca sunt tot atat de practice precum rafturile cu forme clasice. Cand vine vorba de a depozita diverse vase, elemente decorative, obiecte ale copiilor, suveniruri, putem considera rafturile incastrate si forma acestora ca fiind unul din elementele practice din locuinta dumneavoastra.

Rafturi incastrate din placi de gips-carton. De ce nu?

O alta tendinta care persista este iluminatul, cu un rol semnificativ in spatiile interioare. Fiind un element cu importanta din punct de vedere estetic, este prezent in bucatarie, in bai si chiar la nivelul rafturilor sau chiar incastrate. Prin instalarea unui sistem de iluminat, chiar si cele mai obisnuite elemente se vad intr-o lumina noua, in special cand vine vorba de spoturi incastrate, care confera lumina suplimentara spatiului interior. Daca nu v-ati decis asupra unei forme, a unui material sau a unei culori neobisnuite pentru rafturi, iluminatul este solutia ideala pentru includerea unui element dinamic. Suntem constienti ca in camerele copiilor nu exista niciodata indeajuns de mult spatiu pentru toate jucariile, cartile, accesoriile acestora. Adesea este si cazul living-urilor de dimensiuni mici, in special cand vrem sa includem o biblioteca micuta impreuna cu un colt de lectura placut. Rafturile de acest tip nu au un aspect prea plin, indiferent ce depozitati in ele, deoarece sunt incastrate in perete, fapt ce creeaza impresia ca o parte din mobilier este ascuns, dar totusi vizibil in spatiul interior, unde nu ies in evidenta neaparat obiectele dinauntru, ci chiar rafturile.

Elementele incastrate din living-uri confera, pe langa aspectul practic,stil si personalitate spatiului. Iar datorita faptului ca sistemele incastrate pot fi proiectate pentru a corespunde anumitor nevoi din locuinta dumneavoastra, optiunile sunt aproape nelimitate. Astfel, in functie de ce va doriti – un spatiu de depozitare inchis pentru obiecte, un element de mobila deschis, sau evidentierea anumitor detalii –, sistemele incastrate facute la comanda va pot oferi solutia perfecta.

Rafturi incastrate din placi de gips-carton. De ce nu?

Placa LaDura si profile Nida din metal: combinatia castigatoare pentru rafturi incastrate durabile

Pentru o suprafata a rafturilor perfecta si portanta, va recomandam placile LaDura. Acestea sunt placi din gips-carton cu un miez dens de gips, imbogatite cu aditivi anti-umezeala si impregnate cu fibre din lemn de esenta tare, cu un invelis special din carton multi-stratificat ce acopera intreaga suprafata a placii. Create special pentru aplicatiile care presupun utilizare intensa si extrema, aceste placi dense indeplinesc cele mai stricte cerinte tehnice in ceea ce priveste protectia impotriva focului, niveluri superioare de acustica si rezistenta la umiditate. Datorita urmatoarelor caracteristici, acest produs este ideal pentru rafturi:

  • Rezistenta excelenta la impact
  • Rezistenta excelenta la montarea dispozitivelor de prindere
  • Compatibil cu metoda „taie si rupe” – ajuta la reducerea timpului de instalare
  • Compatibil cu profilele standard din metal – reduce costurile asociate materialelor
  • Performanta excelenta la umezeala – se poate utiliza chiar si in bai
  • Tehnologia de productie pe baza de compozit din fibre de lemn creste rezistenta, cu o crestere minima a greutatii – fix ceea ce conteaza pentru rafturi.
< Back

 

 

Soluţii inovatoare, inteligente și eficiente

Partener de încredere

Construcţii sustenabile