Universitatea Bath

Fapte și provocări cheie

Descriere
Universitatea din Bath investeste peste 200 de milioane de lire intr-un program de 5 ani, cu scopul de a continua dezvoltarea conditiilor de foarte buna calitate oferite in campus.
Tip cladire
Camine studentesti
Valoare proiect
£35m
Client
University of Bath
Contractant
Laing O'Rourke
Subcontractant
BR Hodgson
Locaţie
Bath, United Kingdom
Ţară
UK
Despre realizarea lucrării
"Siniat este un partener excelent cu care colaborăm, apreciem cu adevărat suportul lor tehnic și ne putem baza pe ei pentru a ne oferi eficiență și expertiză în fiecare proiect."
Autor
Matt Ball, Technical Director, BR Hodgson
Despre importanța si impactul lucrării
„Având în vedere reputația internațională excelentă a Universității din Bath, a trebuit să oferim o soluție de construcție îndrăzneață, inovatoare și modernă, care să le reflecte ambițiile. La fel ca în cazul construcțiilor de această natură, spațiul este adesea la un nivel superior. Suntem încântați de inovațiile din sistemele noastre ce oferă performanțe ridicate, precum rezistența și nivelurile acustice. A avea un loc sigur și liniștit pentru a studia este cheia succesului studenților și suntem mândri că facem parte dintr-un proiect care ajută la modelarea experienței în universitate."
Autor
Chris Norris, Architectural Specification Manager Siniat

Descrierea proiectului

Universitatea din Bath investeste peste 200 de milioane de lire intr-un program de 5 ani, cu scopul de a continua dezvoltarea conditiilor de foarte buna calitate oferite in campus. Odata cu crearea unui nou spatiu pentru desfasurarea activitatilor didactice si a unui centru dedicat artelor, universitatea a construit un nou complex de camine studentesti, urmand cele mai ridicate standarde. Cerinta proiectului a fost crearea a 708 dormitoare, fiecare cu baie proprie, repartizate in cinci corpuri de cladire care sa includa spatii pentru bucatarii, zone de relaxare si sali de mese comune, asigurand in acelasi timp respectarea criteriilor de rezistenta la foc si izolare fonica la nivelul intregului ansamblu. Siniat a colaborat cu firma de arhitectura Stride Treglown, compania Laing O’Rourke – antreprenor pentru proiectarea si executia lucrarii – si subcontractorul BR Hodgson. Lucrarile de constructie s-au confruntat cu aparitia unor conditii meteo deosebit de dificile, astfel incat gradul de rezistenta la umezeala oferit de placile din gips carton GTEC Weather Defence a reprezentat un ajutor esential.

Soluţii inovatoare, inteligente și eficiente
Partener de încredere
Construcţii sustenabile