Ce este Cementex?

Este o placă din fibrociment; un produs fabricat dintr-o combinaţie de ciment, fibre organice din celuloză, silicați, aditivi şi apă.

 

Când se poate folosi Cementex?

Fiind o placă din ciment cu fixare mecanică uscată (fără adeziv) - se poate instala în orice perioadă a anului chiar şi în perioada rece, permite închiderea clădirii în sezonul rece şi continuarea lucrărilor la interior. în acest fel se scurtează timpul total de finalizare al construcţiei.

La ce mă ajută Cementex

  • Cementex te protejează de umiditate, nu putrezeşte şi nu se macină.
  • Cementex este o placă incombustibilă, te protejează de foc, poţi realiza placări rezistente la 30 min sau pereţi cu protecţie la foc de 60 şi 120 min.
  • Cementex te protejează de zgomot, datorită densităţii sale poţi obţine o izolare acustică de 56 dB.
  • Plăcile din ciment rezistă la sarcini mari, o poţi folosi să susţii poliţe sau dulapuri de bucătărie, chiar şi boilerul sau centrala de apartament; o poţi folosi fără probleme la orice proiect.
  • Cementex asigură o compatibilitate foarte bună cu adezivii pentru termosistem şi plăci ceramice deoarece adezivii folosiţi sunt pe bază de ciment la fel ca şi placa Cementex.

 

Unde se foloseşte Cementex:

Interior

Exterior

faţade ventilate

băi

suport termoizolaţie

bucătării; ghene de instalaţii

suport plăci ceramice şi piatră naturală

suport plăci piatră naturală

intradosuri

suport plăci ceramice

plafoane suspendate

piscine

streşini, sageac

bazine de înot

placare parapet balcoane

placare puţuri de lift

terase

parcări

garduri uşoare

depozite

pereţi despărţitori

spaţii de lucru

placare elemente structurale

zone de producţie

sisteme decorative

camere tehnice

Sageac şi pazie

Sageac si pazie din fibrociment

Sageac şi pazie

Cementex oferă o soluţie uşoară şi practică pentru închiderea sageac şi pazie. Cu plăcile Cementex ai rapiditate în montaj, costuri foarte scăzute de întreţinere, întreţinere uşoară; închidere cu elemente incombustibile A1; protecţie la foc.

Soluţiile pe lemn necesită recondiţionări frecvente şi nu sunt incombustibile, alege plăcile Cementex rezistente la umiditate, plăci dure pentru aplicaţii foarte diversificate cu o compatibilitate foarte bună cu tencuiala decorativă sau termosistem.

Perete rece - separare balcon

Perete balcon din fibrociment

Perete rece - separare balcon

Construcţie uşoară, rapidă şi rezistentă în timp, Cementex nu putrezeşte și eşti protejat şi împotriva umidităţii. Fii creativ, poţi agăţa în siguranţă de peretele despărţitor jardinierele cu florile preferate.

Design industrial perete acustic

Fibrociment design

Design industrial perete acustic

Cum poţi îmbina utilul şi frumosul? Simplu, atunci când ai nevoie de linişte, când vrei sa te relaxezi şi zgomotul să nu fie o problemă, foloseşte plăcile Cementex în pereţii cu izolare acustica. Densitatea mare a placilor Cementex te va ajuta să obţii liniştea atât de dorită.

Cementex, placa din fibrociment, cu aspect uşor rugos, gri, rece, perfectă pentru un design industrial; asortează peretele cu o lumină caldă.

Suport ceramic

Placare faianta fibrociment

Suport ceramic

Compatibilitatea extrem de bună a plăcilor de Cementex cu adezivii pe bază de ciment folosiţi la montarea plăcilor ceramice sau a plăcilor din piatră naturală dar şi calitatea plăcilor Cementex de a rezista în umiditate le recomandă pentru a fi utilizate la realizarea pereţilor în băi, bucătarii, piscine, spălătoare, bazine de înot.
Cementex o placă din fibrociment pentru zonele sensibile.

Placare parapeţi și intrados

Intrados parapeti fibrociment

Placare parapeţi și intrados

Cauţi o soluţie simplă şi rapidă pentru a renova vechile construcţii? Foloseste Cementex pentru a izola parapeţii balcoanelor dar şi pentru intradosul acestora. Vei fi protejat de umiditate şi zgomot.

Corpuri suspendate

Corpuri suspendate fibrociment

Corpuri suspendate

Tehnologia de productie a plăcilor din fibrociment Cementex le face să fie foarte rezistente la impact, dar şi să reziste foarte bine la smulgere. Cum ar fi ca să ai un perete în bucătarie, baie sau în camera tehnică de care să poţi prinde orice corp de mobilă, sau mai bine centrala ori un boiler? Foloseşte plăcile de fibrociment Cementex pentru a agăţa ce vrei, unde vrei şi cât vrei.

Tavane atipice, curbe

Tavane curbe fibrociment

Tavane atipice, curbe

Cum te poţi proteja de umiditate dar sa ai şi o rezistenţă mare a plăcilor şi să obţii şi forme complexe? Gama de dimensiuni a plăcilor din fibrociment îţi oferă toate acestea, combină plăcile de Cementex de 6 mm cu structură tip vertebră şi vei obţine orice formă dorită. Să obţii astfel de forme prin turnare sau cărămidă este dificil, complicat şi costisitor, alege o varianta uşoară şi sigură cu plăcile Cementex.

Intrados

Intrados fibrociment

Intrados

O soluţie elegantă pentru a închide zonele exterioare în care sunt prezente diferite trasee de instalaţii (electrice, sanitare, HVAC, pluviale, etc.). Montajul se realizează atât pe structura simplă cât şi dublă; permite acces rapid la elementele din intrados, întreţinere uşoară.

Suport termosistem

Termosistem fibrociment

Suport termosistem

Plăcile din ciment sunt suportul ideal pentru ore tip de termosistem; adezivul folosit pentru plăcile din polistiren aderă foarte bine la placă, iar dacă se foloseşte vată, duritatea plăcii de fibrociment asigură prinderea corectă a diblurilor de fixare.

Finisaj stâlpi metalici

Elemente structurale fibrociment

Finisaj stâlpi metalici

În costrucţia pe structuri metalice sau din lemn puteţi folosi Cementex pentru a obţine forma dorită a stâlpilor şi pentru a masca traseele diverselor instalaţii.
Plăcile Cementex vor proteja stâlpii de intemperii sau impact.

Gard casa – Protecţie acustică

Gard fibrociment

Gard casa – Protecţie acustică

Casele aflate pe bulevardele intes circulate sau imobilele din vecinătatea autostrăzilor au parte de zumzetul permanent al traficului. Placarea gardului imobilului cu plăci Cementex duce la o scădere mare a acestui zgomot de fundal. Datorită gamei variate de grosimi a plăcilor poţi obţine liniştea de care ai nevoie.

Închidere mansardă și lucarnă

Mansarda si lucarna din fibrociment

Închidere mansardă și lucarnă

Plăcile Cementex sunt incombustibile (Clasa de reacţie la foc A1), nu ard şi previn propagarea focului. Îţi poţi închide în siguranţă lucarnele sau mansardele folosind
plăcile Cementex protejându-ţi astfel casa; plăcile din fibrociment Cementex sunt o alternativă la închiderile cu OSB.

Invata din ghidurile video cum sa realizezi un perete sau un plafon din plăci de ciment:

 

Tavan plăci ciment

Tavan plăci ciment

Perete plăci ciment

Perete plăci ciment

Spaţii tehnice plăci ciment

Realizare ghena instalatii cu fibrociment