Tavanul fals

Un tavan fals, denumit tehnic si plafon suspendat, este unul dintre cele mai folosite sisteme din gips carton. Motivul? Sistemele de tavane suspendate dar si placarile ofera solutii moderne pentru numeroase cerinte si zone de aplicare.

Tavanul este mai mult decat un simplu element de inchidere a unei camere, incaperi sau spatiu. Diferitele posibilitati de proiectare pot face ca acesta sa fie un element de design, cu elemente de iluminat spre exemplu. Dar poate deveni o constructie speciala: ofera baza pentru o buna izolare fonica sau protectie la foc. Plafoanele din gips carton pot atinge o rezistenta la foc de pana la EI120. De asemenea, cerintele suplimentare, precum protectia impotriva umezelii, a zgomotului sau absorbtia acustica pot fi si ele acoperite. Iar in cavitatea dintre planseu si plafonul suspendat este suficient spatiu pentru instalatii si conducte. Daca este necesar, cu minim de efort, acestea se pot monta ulterior si sub tavanul gips carton.

Avantajele tavanului fals:

  • Costuri reduse pentru renovare, reconstructie si constructii noi
  • Tavanul fals este usor de modificat sau de inlocuit
  • Plafonul suspendat are o proiectare versatila. Exemple: elemente de iluminat, forme curbe
  • Adaptare usoara la multe cerinte privind constructia, in special rezistenta la foc
  • Un tavan gips carton are un montaj usor si sigur
  • Constructii usoare, cu cerinte minime privind statica
  • Conductele si tevile pot fi ascunse usor in spatiul dintre planseu si tavanul fals (plenum)

UN TAVAN FALS ESTE CONSTRUIT DIN

  • Elemente de ancorare: de exemplu, dibluri si suruburi. Acestea conecteaza racordul sau tavanul direct de elementul de sustinere.
  • Racorduri pentru tavan: de exemplu, racordul Nonius. Sistemele de suspendare conecteaza elementele de ancorare cu substructura in cazul sistemelor de plansee compuse. Capacitatea portanta trebuie aleasa intotdeauna conform cerintelor impuse de sarcina respectiva.
  • Substructura tavanului: profile metalice.
  • Elemente de conectare: de exemplu, conectori transversali sau de nivel.
  • Placi tavan fals: intr-un singur strat, sau mai multe. Tipul de placa din gips carton este responsabil pentru multe proprietati ale tavanului: rezistenta la foc, izolare fonica, protectia la umezeala etc.
  • Materiale de izolare si benzi de armare: doar daca este necesar. Accesoriile sunt disponibile ca elemente optionale la sistemele de tavane suspendate Siniat.
Plafon fals Siniat

Tavanul din gips carton: totul se potriveste perfect

Indiferent ca ai nevoie de un tavan fals suspendat, auto-portant sau placat (cu sau fara protectie la foc), Siniat ofera produsele necesare pentru construirea oricarui tavan gips carton. In plus, oferim si suportul tehnic pentru proiectarea acestora. Totul este organizat in functie de cerintele tale individuale si potrivit in cel mai mic detaliu.

De asemenea, poti alege dintr-o serie de ipsosuri si accesorii pentru sistemele de tavane false.

Calculator placi gips-carton Android

Cât costă un tavan fals din gips-carton?

Poți obține rapid un deviz cu materialele necesare și prețul acestora folosind calculatorul dedicat. Tot ce ai de facut este sa introduci dimensiunile plafonului și să alegi caracteristicile dorite.

Tavanul fals

Cum se monteaza un tavan fals

Tavanul fals

Unde se folosesc tavanele false

Tavanele false de gips carton nu sunt folosite doar pentru reconditionare, renovare sau reconstructie. Ci si pentru pentru constructii noi, intrucat sistemele de tavane ofera solutii pentru toate cerintele cladirilor moderne. De asemenea, ne adaptam variantelor creative si unice, cu solutii si modele speciale, cerute de arhitecti si nu numai.

TIPURI DE TAVANE DIN GIPS CARTON

In constructiile pe baza de gips carton exista doua tipuri de tavane false: placari usoare si tavane suspendate.

Placari pentru tavane

In acest caz substructurile metalice pentru placile tavanului fals sunt prinse direct de planseu. Rezulta astfel o cavitate (plenum) cu inaltime redusa. Astfel se poate obtine un tavan fals cu rezistenta la foc buna. De exemplu, clasa EI120 de rezistenta la foc se poate atinge cu un tavan Siniat tip TS si patru straturi de placi de gips carton.

Tavane suspendate

Constructia din metal a tavanului este conectata printr-un conector de acoperis sau grinzile acestuia. Astfel, se poate ajusta inaltimea si orice neregularitate a tavanului se poate remedia usor. In cavitatea creata este spatiu pentru o varietate de instalatii. Iar materialul izolant poate creste gradul de izolare fonica si confortul termic.

Rezistenta la foc este asigurata si in acest caz. In functie de cerinte, se pot utiliza sistemele de tavane suspendate cu clase de rezistenta la foc de la EI30 la EI120.

SISTEME DE TAVANE FALSE SINIAT

Siniat pune la dispozitie o gama completa de sisteme pentru tavane. Toate sunt conforme cerintelor individuale pentru clasa de rezistenta la foc, valoarea izolarii fonice si nivelul de sarcina. Iar placarile noastre pot intruni multe alte cerinte, precum protectia impotriva zgomotului sau umezelii.

Oricare doua placi de tavan fals din sistemele Siniat se potrivesc perfect una cu cealalta. Au fost testate intens pentru rezistenta la foc. De aceea, toate componentele sistemelor din gips-carton trebuie sa fie Siniat. Doar asa Siniat poate garanta performantele lor. Astfel, putem crea solutii speciale, conform nevoilor individuale.

Intreaga gama de sisteme este disponibila pe pagina cu tavane false.

Sisteme pentru tavane simple si tavane suspendate

La Siniat vei gasi exact sistemele de care ai nevoie pentru tavane simple sau suspendate.

Sunt indeplinite cerinte diverse privind protectia la foc (pana la EI120), calitatea suprafetei, izolatie fonica si acustica si multe altele, multumita gamei variate de tipuri de panouri.

Tavane false cu NIDA Hydroflam

Este un tavan fals conceput special pentru camere umede si ude, pentru a le pastra uscate. Datorita proprietatilor excelente ale gips cartonului rezistent la foc si umezeala, sistemul cu placi NIDA Hydroflam poate functiona perfect atat ca protectie antifoc si ca tavan acustic.

Toate informatiile privind plafoanele suspendate Siniat cu NIDA Hydroflam se gasesc in catalogul tehnic.

Soluţii inovatoare, inteligente și eficiente

Partener de încredere

Construcţii sustenabile