SINIAT te ajuta sa reduci zgomotul din apartament

Zgomotul intra in viata noastra din ce in ce mai mult, cu o varietate de surse absente in trecut. Traficul tot mai mare, masinile de spalat cu peste 1000 rpm, reclamele zgomotoase, electrocasnice cu “sunet 3D perfect”. Toate aceste imbunatatiri, fara de care traiam destul de confortabil, au un efect direct asupra zgomotului tot mai mare din preajma noastra. Pe scurt, zgomotul este orice sunet nedorit pe care il auzim. Daca noua ne place ascultam muzica preferata mai tare, pentru vecini poate insemna insomnie. In plus, zgomotul se aude mai tare noaptea, cand numarul surselor de zgomot din cladire este mai redus. Dupa cum putem vedea, zgomotul este, de fapt, un fenomen foarte complicat care afecteaza calitatea vietii si devine un factor special de stres, care ne afecteaza treptat sanatatea.

Exista diverse surse de zgomot si trebuie sa facem diferenta intre zgomotul de la INTERIOR, care provine de la cladire in sine, si cel de la EXTERIOR, care este zgomotul specific mediului inconjurator. De la apartamentele invecinate, posturi de transformare, lifturi, coridoare, suntem separati prin pereti, podele, tavane. Mai intai, trebuie identificat zgomotul “real” si evaluate “punctele critice”. Pentru a masura zgomotul cu mijloace la indemnana, bineinteles, cel mai usor este sa se utilizeze un smartphone si o aplicatie de masurare a nivelului sonor din PlayStore sau AppStore. Dupa instalare se verifica zgomotul in decibeli, folosind microfonul. Daca zgomotul care provine din exteriorul apartamentului, depaseste constant 30 dB, sanatatea dvs. ar putea fi afectata.

SINIAT te ajuta sa reduci zgomotul din apartament

SINIAT va ofera o gama de produse care se pot utiliza in orice loc din apartament, pentru a proteja impotriva zgomotului.

  • Placa de gips-carton NIDA Acoustic - cu un miez cu densitate ridicata, care contribuie in mod semnificativ la reducerea zgomotului; aplicata in mai multe straturi: o mai buna izolare.
  • Brida Acustica pentru tavane suspendate si placari – conector special cu componenta elastica integrata care absoarbe vibratiile ce pot fi transmise prin fixarea conectorului direct pe profilul metalic.
  • Vata minerala cu densitate ridicata (10-15kg / m³) – prezenta vatei minerale poate imbunatati performanta acustica de 9 dB a sistemului de gips-carton.
  • Banda de etanșare monoadeziva – produs care separa profilele metalice si structura suport si reduce transmiterea vibratiilor dintre acestea.

Pentru mai multe informatii privind produsele si sistemele noastre, vizitati www.siniat.ro.

< Back

 

 

Soluţii inovatoare, inteligente și eficiente

Partener de încredere

Construcţii sustenabile