Impactul peretilor de gips carton asupra mediului

Intreaga lume incearca sa isi micsoreze impactul asupra mediului. Un mod in care constructiile pot face asta este adoptarea peretilor despartitori usori. In cazul Siniat, acest tip de compartimentare isi incepe efectul diminuat inca de la gips carton si materia sa prima: gipsul.

Impactul peretilor de gips carton asupra mediului

Folosim procesul de desulfurarea a gazelor de la centralele termice pentru a produce, ca produs secundar, un gips cu o puritate mult mai mare ca a celui natural. Mediul castiga prin faptul ca sulful nu mai este lansat in aer de catre CET si carierele nu mai trebuie sapate. Castigul este si de partea centralelor care se degreveaza depozitarea materialului care altfel ar trebui ingropat. Fabrica Siniat de la Turceni este construita langa o aslfel de centrala electro-terminca, deci se reduce semnificativ si impactul asupra mediului prin transportul materiei prime. In plus, folosim placi din gips carton reciclate in producerea noilor placi.

Impactul peretilor de gips carton asupra mediului

Un alt mod in care se diminueaza efectul asupra mediului este faptul ca incarcarile la care este supusa constructia scad considerabil fata de peretii convetionali de BCA sau caramida, implicit scad eforturile in structura si fundatii, deci si in material necesar construirii. Eforturile datorate incarcarilor (șapă, gresie, parchet, etc.) se transmit prin structura de rezistenta pornind de la plasee, catre grinzi, apoi catre stalpi si, in final, in fundatii. Greutatea redusa a acestor pereti impacteaza structura inca de la faza de proiectare.
Peretii din cladirile de locuit permit realizarea unor compartimentari care sa nu necesite elemente de structura suplimentara sa le sustina, cum ar fi o grinda de beton armat pentru un perete de conventional. Acestia pot fi sustinuti direct pe placile de beton armat cu orice pozitii in plan. Astfel, se pot realizare compartimentari avantajoase.
Aceste avantaje permit ca realizarea peretilor de compartimentare sa se realizeze asa cum doreste locatarul atunci cand cumpara sau inchiriaza un spatiu. Astfel, se poate ridica structura de rezistenta, iar compartimentarile sa se faca ulterior, fara a fi nevoie de a le lega rigid de structura.
Locatarul poate alege sa isi faca o compartimentare asa cum doreste, scapand de monotonia apartamentelor tip.

Impactul peretilor de gips carton asupra mediului

In functie de cum doreste locatarul spatiului sa modifice impartirea pe durata de viata a constructiei, o poate face fara sa afecteze structura de rezistenta, iar materialele se pot trimite catre reciclare, atat elementele metalice, cat si gips cartonul. In plus, aceste lucrarile nu necesita lucratori calificati sau unelte speciale.
Un alt punct forte al peretilor din gips carton sunt performantele acustice pentru grosimi mici. De exemplu, pentru un perete de doar 125mm grosime, dubla placare pe ambele fete si structura de 75mm, se pot obtine pana la 51dB la indicele de izolare acustica. Acesta corespunde unei incaperi in care un radio are un volum mediu.
Desi credinta populara este ca acesti pereti nu au si rezistenta la impact, cu placi din gips carton se pot realiza chiar si pereti antiefractie. Placile folosite in acest caz au densitate mai mare si, implicit, o rezistenta mai mare. In componenta peretelui trebuie folosita si foaie de tabla incepand cu o grosime de 0.5mm. Acesti pereti se folosesc cel mai des la banci.
Evolutia tehnologica ne-a ajutat sa dezvoltam produse care le pot inlocui cu succes pe cele cu impact major asupra mediului. Nu ne mai ramane decat sa le folosim la scara larga, tocmai pentru a ne ajuta planeta. Pentru mai multe detalii despre protejarea mediului puteti afla accesand pagina despre sustenabilitatea Siniat.
De asemenea, ne puteti contacta pentru a realiza o comparatie intre vechile metode si sistemele din gips carton, folosind formularul pentru intrebari tehnice.

< Back

 

 

Soluţii inovatoare, inteligente și eficiente

Partener de încredere

Construcţii sustenabile