
Anti-efracţie
Pereţii anti-efracţie sunt tot mai frecvent specificaţi în diferite tipologii de proiect. Acești pereţi asociază rezistenţa la efracţie cu performanţe precum izolarea acustică, rezistenţa la foc și la umezeală.
Performanţa pereţilor anti-efracţie este definită în Standardul European (EN1627), iar în anumite cazuri acesta este completat de reglementări locale.
Siniat a proiectat plăcile Resistex și LaDura pentru a respecta cerinţele privind pereţii anti-efracţie cu o instalare facilă, în conformitate cu standardele europene și reglementările locale.
Resistex este potrivită pentru proiectele multi-rezidenţiale (pereţii dintre apartamente sau dinte apartamente și coridoare), precum și pentru casele unifamiliale. De asemenea, această placă este potrivită și pentru proiectele non-rezidenţiale: bănci, școli, spitale, secţii de poliţie, magazine, în zone precum camerele cu servere, de depozitare a bunurilor valoroase sau în arhive care conţin documente sensibile.
Rezistenţa la efracţie a unui perete despărţitor reprezintă proprietatea de a rezista la atacuri umane care folosesc seturi specifice de scule, pe parcursul unei anumite perioade de timp.
Standardul european EN 1627 reprezintă documentaţia de referinţă care stabileşte cerinţele şi clasificarea sistemelor pentru rezistenţă la efracţie.
În majoritatea cazurilor, pereţii antiefracţie necesită straturi din plăci de oţel sau componente metalice specifice care presupun un montaj complex și de durată.
Siniat a proiectat Resistex, o placă cu densitate mare și o formulă specială a miezului. Această placă de gips-carton este clasificată în categoria DFH2IR conform EN 520 și combină performanţa superioară cu o instalare facilă.
Rezistenţă la set de scule A2 - scule de bază (consultaţi EN 1630:2011, Capitolul 7)
tip placă: Resistex
Rezistenţă la set de scule A3 - scule de grele (consultaţi EN 1630:2011, Capitolul 7)
tip placă: Resistex
Rezistenţă la set de scule A4 - scule electrice (consultaţi EN 1630:2011, Capitolul 7)
tip placă: LaDura
Cu plăcile Resistex ai posibilitatea construirii pereţilor anti-efracţie (clasele de rezistenţă RC2 și RC3) fără a fi necesar un strat de plăci de oţel sau de accesorii specifice. Plăcile Resistex pot fi tăiate prin metoda „tăiere și rupere” și pot fi montate cu șuruburi standard pe profile standard pentru plăci de gips-carton.
Mai mult, datorită rezistenţei Resistex, dozele electrice pot fi integrate în pereţii anti-efracţie fără protecţie din oţel.